A venit iarna la Vârtop-Arieșeni. Pensiunile au pregătit pachete de sărbători pentru turiști

Data publicării:
imagine Vartop

Zăpada ce a căzut la începutul acestei săptămâni a transformat satul de vacanță Vârtop-Arieșeni într-o zonă desprinsă parcă din povești. S-a depus un strat consistent care a atras deja primii turiști.

"Stațiunea este frumoasă, zăpadă este din plin."

"Stratul de zăpadă căzut în ultima vreme este destul de consistent și nu ne-am așteptat să fie chiar atât de bogat, dar e binevenit. O să-l amenajăm în cursul zilei de azi și mâine, astfel că în weekend să fie pârtia în cele mai bune condiții pentru schi", promite Dan Gligor, administratorul unei pârtii de schi.

"În weekend mă gândesc că o să se aglomereze", spune un turist.

Asta își doresc și proprietarii celor 19 pensiuni din zonă, care sunt aproape gata cu pregătirile. Mai mult de 500 de locuri de cazare sunt oferite în acest an. În acestă perioadă un loc de cazare costă între 30 și 120 de lei.

"Sperăm să fie un an bun. Suntem pregătiți foarte bine, pensiunile sunt pregătite toate în mare parte așteptăm să vină clienții."

"Toți oferă sejururi și pachete de Crăciun și Revelion. Plimbările cu sania sunt foarte apreciate de turiști, schiul este apreciat. Două-trei pensiuni au și o piscină, o saună, deci și partea de spa este integrată", a detaliat Adrian Varga, administratorul unei pensiuni.

Telescaunul care a fost amenajat acum cinci ani lângă pârtia de schi va funcționa din 15 decembrie.

"Contractul nostru privind administrarea telescaunului a fost scos la licitație: se va derula pe trei luni, de pe 15 decembrie până în 15 martie și sperăm să avem zăpadă chiar în perioada când vom organiza sărbătorile zăpezii", susţine Anca Tira, secretara Primăriei orașului Nucet.

Primăria orașului Nucet a asfaltat drumul spre satul de vacanță Vârtop și a curățat drumurile de acces spre cabane și pensiuni.

Mai multe imagini, pe pagina de Facebook a Digi24 Oradea.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri