Alegerile din decembrie, în cifre

Data publicării:
stire 20laura 20alegeri 20plasma-33418

Peste 50 de mii de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sunt mobilizaţi pentru desfăşurarea scrutinului din 9 decembrie.

În Bihor, forţele de ordine vor supraveghea cele 650 de secţii de votare din judeţ. 178 dintre acestea vor funcţiona în municipii, 37 în oraşe, iar 435 în comune. În total, la urne sunt aşteptaţi să vină 505 de mii de bihoreni cu drept de vot.

Pentru alegerile din decembrie vor fi tipărite 1 milion 120 de mii de buletine de vot. Fiecare elector va primi câte două buletine de vot, unul pentru Senat şi altul pentru Camera Deputaţilor, iar secţiile vor beneficia de o rezervă de 10%.

Ca totul să se desfăşoare fără evenimente Ministerul Administraţiei şi Internelor va desfăşura campania de prevenire „Tu decizi! Votează legal!". Alegătorii vor afla care sunt infracţiunile electorale şi care este nivelul amenzilor pentru încălcarea legii: mai precis, sancţiunile sunt cuprinse între 1.000 de lei şi 10.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri