Autostrada Transilvania | Licitaţie lansată pentru tronsonul Suplacu de Barcău - Borş

Data actualizării: Data publicării:
lucrari-autostrada-Oradea-bihoreanul-06-octombrie-2015-08

A fost lansată licitaţia pentru tronsonul de autostradă Suplacu de Barcău-Borş. Proiectarea şi execuţia celor aproximativ 60 de kilometri din Autostrada Transilvania vor costa peste 215 milioane de euro, a anunţat Compania Naţională de Drumuri.

Proiectul trimis astăzi la Sistemul Electronic de Achiziţii Publice este împărţit pe trei loturi: Suplacu de Barcău-Chiribiş, Chiribiş-Biharia şi Biharia-Borş. Lucrările ar trebui să fie gata, cel mai devreme, peste 2 ani.

"La fel ca alte contracte scoase la licitație anul acesta de CNAIR S.A., contractul pentru segmentul Suplacu de Barcău- Borș va conține o serie de condiții stricte printre care: eliminarea posibilității judecării litigiilor la Curtea de Arbitraj de la Paris, eliberarea autorizației de construcție doar după avizarea proiectului tehnic precum și stabilirea clară a nivelului sancțiunilor aplicate Antreprenorului, în cazul în care acesta nu respectă termenele și calitatea lucrărilor", se arată în comunicatul CNAIR.

Autostrada Transilvania, din care sunt operaţionale doar două secţiuni, va avea o lungime de peste 600 de kilometri şi va face legătura între Bucureşti şi graniţa cu Ungaria.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri