Sari la conținut
News Alert

Bihorul, redescoperit din şaua bicicletei

Amatorii mersului cu bicicleta sunt invitaţi la sfârşit de săptămână să "redescopere Bihorul pe bicicletă". Evenimentul "Printre Dealuri şi Doline" se află la ediţia a doua şi îi invită pe turişti să parcurgă trasee spectaculoase, prin natură, prin zona de sud a judeţului.

Bicicliştilor le este propus traseul Colești - Platoul Vaşcău - Sat Izbuc - Sat Călugări - Mănăstirea Izbuc şi retur.
"Este un traseu ușor, care se parcurge în cea mai mare parte pe asfalt", susţine Gabriel Bonaciu, consultant în turism.

Transportul turiștilor din Oradea spre Colești și retur se va face cu autobuzul în limita a 100 de locuri. Formularul de înscriere poate fi accesat şi completat pe următorul link: https://goo.gl/forms/1GgzXNXDreUAeVI63

Prețul călătoriei dus-întors este de 30 de lei pentru o persoană și se va achita la urcarea în autobuz. Bicicletele vor fi transportate cu ajutorul a două remorci atașate autocarelor și cu o camionetă cu remorcă.

Plecarea din Oradea cu autobuzul va avea loc la ora 7:30, din fața Universității din Oradea, iar întoarcerea este programată pentru ora 18:30.

4

Pornirea pe traseul de biciclete va avea loc sâmbătă, la ora 11, de la tăul din satul Colești. Pe traseul propus se pot folosi biciclete MTB sau trekking, dotate inclusiv cu cauciucuri subțiri, necramponate. Din cauza diferențelor de nivel organizatorii nu recomandă utilizarea bicicletelor de oraș.

Traseul are o lungime totală de 25,2 km, din care distanța în urcare este de 6,2 km, cea în coborâre de 9,6 km, iar lungimea de drum orizontal este de 9,4 kilometri.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor