La Oradea, Marius Ilaș a devenit pentru a șasea oarã campion european la karate kyokushin. Viviana Chirilă, vicecampioană europeană

Data publicării:
karate 181113

„Pentru mine poate este unul dintre cele mai importante. În primul rând pentru cã e la categoria open, la care de obicei sunt adversari foarte puternici, mai grei, toate categoriile, dificil. Apoi mă bucur că am obținut aici, acasă, locul întâi", a declarat, după victorie, Marius Ilaș, campionul european al categoriei open.

Harris Wallmen, selecționerul lotului național de karate kyokushin: „Mã bucur și mai mult cã Marius a reușit sã treacã de un gigant din Lituania. A făcut-o prin tehnica lui extraordinarã și prin faptul cã este un sportiv nu doar foarte, foarte muncitor, ci și super talentat."

La un pas de titlul european a fost Viviana Chirilã, învinsã doar în finala mare. Accidentarea suferitã însã în primul tur a cântãrit enorm în evoluția ei în ultimul act, câștigat de unguroaica Csenge Szepesi. "Orice medalie este binevenitã și mã bucur de fiecare, cã tot timpul muncim foarte mult pentru ea, dar îmi doream într-adevãr aurul", spune vicecampioana europeanã la open.

Cu douã medalii la seniori, fosta campioanã europeanã de karate, acum șefa forului român de specialitate, Anca Wallmen a plâns cu un ochi, dar a râs cu celãlalt la final: „Nu existã lucruri perfecte în viațã. Nu pot sã spun cã nu-i bine, și medalia de argint e îmbucurãtoare. Ar fi fost prea bine sã fie amândouã de aur."

reporter: Nicolae Mihalcea
operator: Constantin Gheorghițã
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri