Nu renunță la viciu

Data publicării:
stire 20tigari-42636

Fumatorii impătimiți nu renuță la țigări chiar dacă sunt nevoiti să platescă tot mai mult pentru viciu. Gabor Locso fumează de peste 20 de ani cate un pachet pe zi. Scoate lunar din buzunar mai bine de 350 de lei. Scumpirea țigaretelor nu l-a determnat insa sa renunte. Ca să economisească bani de tigari nu mai iese cu prietenii in oras, a renunțat la deplasările cu taxiul și la excursii.

Locso Gabor - fumător

"La o ieșire în oraș doar ca să am țigările mele pentru fiecare zi și atunci renunț la a ieși în oraș sau la alte activități.Greu e tot mai greu cu banii dar nu pot să renunț la fumat."

Nicoleta Argint - vânzătoare

"La fel nu e nici-o schimbare. Cumpără lumea în continuare la fel de mult? Se uită la preț? Da în general se uită dar nu prea îi interesează."

Teodor Pugna - psiholog

"Fumatul este o plăcere descoperită și însușită. Aprinderea tigării este un act reflex care face destul de dificilă problema renunțării la fumat."

Ca să facă fată valului de scumpiri unii fumatori din zona de vest a țării cumpara tutun ieftin din strainatate și își fabrică singuri țigaretele.

Valentin Drimbe - fumător

"Le iau de la țigani. Sunt mai ieftine ? Da ! Cât economisiți ? Poi la un pachet 3 lei și ceva.De ce să le las, nu îmi face rău momentan. Nu găsiți nici-o motivație? Nu. "

Din acest an Uniunea Europeană vrea ca fiecare pachet să fie acoperit în proporție de 75 % de avertizări despre riscul fumatului iar țigaretele cu arome vor fi scoase de la comercializare în toate cele 27 de țări ale uniunii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri