Protest în faţa casei parohiale. Preotul din Uileacu de Munte este acuzat că a vândut ilegal terenurile bisericii

Data publicării:
protest preot8

Înarmați cu fluiere și pancarte, zeci de locuitori din Uileacu de Munte s-au adunat in fața casei parohiale din sat. Oamenii erau furioși pe pastorul pe care îl acuză că a vândut terenurile bisericii. Mai mult, îl suspectează pe preot că ar fi falsificat acte în acest scop.

"Am rămas doar cu parohia și biserica. Chiar și grădina bisericii a vândut-o și despre asta nu a știut chiar nimeni", acuză Aniko Meșter, localnică din Uileacu de Munte.

"Nu avem nici o palmă de pământ, tot a vândut. Noi am rămas fără nimic", o completează Ludovic Simion.

Localnicii spun că au sesizat Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului, care a decis că preotul a greșit și trebuie să părăsească parohia.

"Am strâns 124 de semnături de la enoriași că vrea toată lumea să plece, că nu se mai poate așa ceva să se întâmple aici", susţine Erika Șereban.

"Nu avem nevoie de el. Să plece, să vină un alt preot, ca să putem merge liniștiți la biserică."

Protestatarii spun că preotul susţine că nu este vinovat și a atacat in instanță decizia Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului. Localnicii bănuiesc că suprafaţa vândută ar fi de 21 de hectare, în valoare de peste 2 milioane de lei. Preotul a părăsit în cursul zilei localitatea şi nu a putut fi găsit pentru a răspunde acuzațiilor.

reporter: Bogdan Costea
operator: Darius Pop

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri