Sari la conținut

Senatorul PNL Cristian Bodea cere demisia prefectului de Bihor

Cristian Bodea spune că primarii ACL din judeţ au fost sunaţi de prefectul, care le-a transmis să nu se implice în campania electorală. În schimb, spune senatorul PNL, Claudiu Pop le-ar fi promis că:

"Guvernul PSD, repet, guvernul PSD, va avea grijă de ei. Fie, dacă vor fi cuminţi, cu bani de la domnul Dragnea, fie dacă vor fi prea harnici cu anumite controale de la instituţiile deconcentrate pe care domnul prefect le patronează."

"Îl provoc pe domnia sa să aducă aceste probe. Dacă nu, aşa cum a lansat această propunere, să-şi dea demisia şi să se întoarcă în primul rând la a citi legea", a reacţionat Claudiu Pop, prefectul judeţului Bihor.

Cristian Bodea îl mai acuză pe prefect că la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a făcut în aşa fel încât să controleze secţiile de votare amenajate în Bihor.

"A numit preşedinţi de secţii de votare şi vicepreşedinţi în totalitate acoliţi ai PSD cu cazuri dovedite, soţii de consilieri locali PSD, foarte multe cazuri", acuză Bodea.

Claudiu Pop spune că nu a făcut decât să întocmească lista cu posibilii preşedinţi şi vicepreşedinţi de secţii de votare. Potrivit legii, lista a fost transmisă apoi preşedintelului Tribunalului pentru tragerea la sorţi.

"Dejavuez total afirmaţiile cum că această tragere la sorţi a fost viciată sau cum zice domnia sa, pentru că tragerea la sorţi a fost făcută de preşedintele tribunalului", a încheiat Claudiu Pop.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş