Sari la conținut

Spargere la sediul unei firme de curierat din Oradea. A dispărut seiful în care erau câteva mii de euro

Cei care locuiesc pe Strada Meziadului, în vecinătatea firmei de curierat, spun că spargerea a avut loc în jurul orei 2. Martorii povestesc că au auzit gălăgie, dar fiind obișnuiți cu mașini și muncitori care să încarce și să descarce marfă chiar și la ore târzii, nu și-au făcut griji. Abia dimineață, când i-au văzut pe polițiști verificând zona și-au dat seama că s-a petrecut o spargere.

"Cel sau cei care au comis acest jaf au oprit sistemul de alarmă, apoi au forțat ușa de la intrare, au intrat înăuntru și au dispărut cu tot cu seiful în care se aflau - spun cei care lucrează la această firmă - între 8000 și 10000 de euro", explică reporterul Digi24 Oradea Claudiu Mihuț.

În clădire mai erau depozitate și câteva televizoare și laptopuri, care au rămas neatinse. Chiar dacă ușa prezenta urme de forțare, yala nu a fost ruptă, motiv pentru care este vehiculată ipoteza unei spargeri la pont. Totuși, făptașii au comiso greșeală: au dezasamblat sistemul de supraveghere de la o un spațiu lipit de sediul firmei private de curierat. O confirmă un martor:

"- Alarma, practic, este a voastră.
- Da, dar era numai cutia fără sistem, nu funcționează. Și ei au crezut că e alarma de aici, de la sediu.
- Din cauza asta ziceau polițiștii că, dacă era cineva de aici care știa, nu se mai riscau să piardă vremea - au dat cu spumă, au rămas urme de spumă de aia, ca la termopan, și au dat-o jos."

Potrivit anchetatorilor, atacatorii și-au pregătit temeinic terenul. Drept dovadă sunt urmele de bocanci descoperite în perimetrul unde a avut loc spargerea. Bănuielile se îndreaptă asupra mai multor persoane, având în vedere că Seiful furat cântărea o jumătate de tonă. După ce au reușit să iasă cu cutia de valori, au urcat-o într-un vehicul de mare capacitate.

"Au zis vecinii că au văzut o dubă albă sau gri, noaptea, între orele 1 și 2", susține un martor, sub protecția anonimatului.

Angajații firmei de curierat au dat declarații în fata polițiștilor. Anchetatorii au luat probe de la fața locului și încearcă să dea de urma făptașilor.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Robert Rezmuves
editor web: Adrian Laboș