Străzi reabilitate cu 1.000.000 de euro, dar lăsate fără poduri de acces în curțile oamenilor

Data actualizării: Data publicării:
tileagd drum

Gândită pentru confortul lor, o investiție de 1.000.000 de euro mai mult îi încurcă pe localnicii din comuna bihoreană Tileagd. Deși au asfaltat mai multe drumuri din localitate, constructorii nu au realizat și poduri pentru accesul în curți. Oamenii preferă să-și lase mașinile pe marginea șoselei decât să le parcheze în curți și să riște avarii la autoturisme.

De două luni, Viorel Breban are probleme de câte ori intră și iese cu mașina din curte. Muncitorii care au reabilitat strada pe care locuiește au asfaltat drumul vechi, plin de gropi, au construit rigole din beton pentru scurgerea apei, dar nu au amenajat podețe pentru accesul în curți. Cum drumul a fost ridicat cu mult peste nivelul gospodăriei:

"Agățăm mașina cu partea de jos, trecând prin șanțuri cu ea, tot ce înseamnă bucșe, pivoți, tot ce e oscilant se deteriorează cu timpul. Trebuie să îmi betonez curtea să ridic la nivelul rigolei ca să nu frece mașina", spune Viorel Breban, localnic din Tileagd.

De aceeași problemă se lovesc toate cele aproape 20 familii care locuiesc pe stradă. Unii au încercat să toarne pietriș în locul podului spre curte.

"Aici am făcut o improvizație ca să pot băga mașina în curte, dar de când au betonat nu o mai pot scoate. Am pus niște bucăți de lemn dar degeaba, nu se poate", a constatat Rodica Vancea, localnică din Tileagd.

O altă problemă o reprezintă gurile de canal montate în mijlocul rigolelor de beton. Acest fapt le va îngreuna localnicilor racordarea la canalizare.

"Oamenii sunt supărați și pentru că pe o altă strada și ea recent modernizată Au fost construite șanțuri mult mai bine consolidate iar muncitorii au realizat și podețe pentru accesul în curți", a relatat Claudiu Mihuț, jurnalist Digi24 Oradea.

Primarul din Tileagd, Adrian Codrean, dă asigurări că problema va fi rezolvată. Când? Nu se știe încă.

"- Depinde de proiectant, eu nu pot să vin cu soluții. Dacă se strică vremea nu mai putem lucra până în primăvară, dacă ne lasă vom lucra în continuare.
- Dar vor avea poduri și acces?
- Au și astăzi, dar vor avea și cum vor ei."

Modernizarea a 16 străzi din Tileagd se face prin fonduri europene, printr-un proiect în valoare de aproximativ un milion de euro. Lucrările trebuie finalizate până în iunie 2019.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri