Trei noi cazuri de gripă, confirmate în Bihor. În acest sezon, în județ s-au înregistrat 6 pacienți cu virusul gripal

Data actualizării: Data publicării:
pacient spital boala gripa
FOTO: Shutterstock

Încă trei cazuri de gripă au fost confirmate astăzi în Bihor. Potrivit Direcției Județene de Sănătate Publică, este vorba despre o fetiță de 3 ani, din Oradea, nevaccinată antigripal, și de doi orădeni, unul de 28 de ani, celălalt de 31 de ani, de asemenea neimunizați împotriva acestei boli.

În timp ce copila, diagnosticată pe 22 ianuarie cu infecție acută a căilor respiratorii superioare, a fost tratată de medicul de familie, cei doi bărbați au ajuns la Spitalul Municipal din Oradea pe 27, respectiv 26 ianuarie, cu pneumonie, respectiv viroză. În cazul lor, gripa a fost confirmată de analizele făcute la Institutul "Cantacuzino", în timp ce la fetița de 3 ani infecția cu virusul gripal AH1N1 a fost stabilită de Centrul Regional de Sănătate Publică Timișoara.

Toți cei trei bolnavi sunt acum în stare bună. Bărbatul de 31 de ani "a beneficiat de tratament antiviral cu Tamiflu, actualmente starea clinică este bună și este planificată externarea în cursul zilei de 30 ianuarie", a transmis DSP Bihor. Celălalt bărbat și fetița de 3 ani sunt în stare bună, cu tuse ușoară.

În total, în acest sezon rece virusul gripal a fost confirmat la șase bihoreni.

Redactor: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri