Tren de călători, deraiat lângă Baia Mare

Data actualizării: Data publicării:
tren deraiat Baia Mare

Circulaţie a fost blocată ieri mai bine de 6 ore pe calea ferată, între Baia Mare şi Satu Mare, după ce un tren Regio în care erau 12 pasageri a sărit de pe şine. Nu a fost nimeni rănit, însă garnitura a dat peste cap programul acceleratului care venea de la Bucureşti. Acesta care a fost nevoit să staţioneze mai multe ore în gara din Baia Mare. Toţi pasagerii din garnitura deraiată au fost duşi la destinaţie cu microbuze.

Puţin dupã ora 9, un tren cu pasageri abia a ieşit din localitatea Buşag, la trei kilometri de Baia Mare, destinaţia finalã. La un moment, rezervorul ultimului vagon s-a desprins, a mers aşa 300 de metri, iar în cele din urmă garnitura a sãrit de pe şine.

"Aici este locul în care rezervorul a căzut, iar trenul a sărit de tot de pe șine. O comisie din cadrul CFR încearcă să stabilească acum condițiile exacte în care s-a produs accidentul", a transmis Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

"Ancheta se va derula ca să vedem cauzele deraierii. În tren se aflau 12 călători. Din informații, niciunul nu a fost rănit", a comunicat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

Pasagerii au fost preluaţi de un microbuz care i-a dus în gara din Baia Mare. La faţa locului au venit mai multe echipaje ale pompierilor şi Poliţiei, dar şi reprezentanţi ai CFR.

"Am asigurat măsurile PSI, persoanele s-au autoevacuat. Nu a fost vorba de niciun incendiu, am asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor pentru că un rezervor de la sirocou s-a desprins de la tren", spune Nicuşor Miclăuș, din cadrul ISU Maramureș.

"Lucrători din cadrul serviciului Transport Maramureș, împreună cu lucratori din cadrul Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ, efectuează cercetari la fața locului privind producerea evenimentului feroviar", a declarat comisarul-șef Ștefan Bora, şeful Poliţiei Transporturi Maramureș.

Circulaţia a fost paralizatã preţ de peste 6 ore. Incidentul a afectat programul acceleratului care plecase din Bucureşti şi urma sã ajungã în Satu Mare. Garnitura a rãmas în gara din Baia Mare, iar pasagerii şi-au continuat cãlãtoria cu microbuzul.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri