UDMR vrea drepturile maghiarilor stipulate în Constituţie        

Data publicării:
biro
Politicianul este unul dintre cei 30 de membri care discută amendamentele depuse la legea fundamentală. Potrivit lui Biro, în viitoarea lege fundamentală vor fi făcute modificări referitoare la garantarea demnităţii umane sau la impunerea cooperării puterilor în stat. Membrii comisiei au fost de acord cu introducerea regiunii ca formă administrativă, dar şi cu revenirea stemei pe drapelul naţional.
 
Modificări controversate propuse de UDMR
Senatorul Rozalia Biro susţine că unele modificări propuse de grupul parlamentar UDMR au stârnit controverse şi încă nu s-a convenit asupra introducerii lor în Constituţie. Majoritatea are legătură cu drepturile pe care formaţiunea maghiară le vrea introduse în legea fundamentală.  
 
„Unul este acela în care minoritățile își pot folosi în spațiul public simbolurile proprii și limba, precum și tot la art 13 este propunerea că în unitățile administrativ teritoriale unde o minoritate națională are o pondere semnificativă, limba acelei minorități să fie recunoscută ca limbă regională", spune Rozalia Biro, senator UDMR de Bihor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri