Administratorii de bloc acuză Primăria Timișoara de abuz

Data publicării:
administrator de bloc



Corina Malcoci are 51 de ani. De un deceniu are în responsabilitate mai multe blocuri din Timişoara. Administrează 20 de asociaţii de locatari. Nu are altă slujbă. Cum noul proiect prevede testarea administratorilor de bloc după doi ani, femeia riscă să rămână fără slujbă.

„Nu înţeleg atestat de ce trebuie să dăm odată ce avem diplomă recunoscută de Ministerul Muncii şi recunoscută de Ministerul Învăţământului. (...) Ce se poate întâmpla în 2 ani? Nu mai am aceleaşi cunoştinţe? Nu mai am aceeaşi experienţă?", spune administratorul de bloc.

Federaţia Asociaţiilor de Locatari Timişoara acuză Primăria că încearcă să adopte abuziv, prin consiliul local, un proiect prin care administratorii de bloc să fie la mâna autorităţilor locale.

Petru Olariu, preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor de Locatari Timişoara, precizează: „Atestatul este pe o perioadă nedeterminată, valabil pe tot teritoriul României. Ce găsim în proiectul dânşilor? Că atestatul se dă acuma pentru cei care n-au dat, dar toţi cei care au dat trebuie să meargă înapoi la dânşii să mai dea o dată examenul. Păi cum, în fiecare zi mă chemi la examen?“

De partea cealaltă, autorităţile locale spun că mulţi oameni se plâng de activitatea administratorilor de bloc. Dan Diaconu, viceprimar al Timişoarei, declară: „Dacă este să ne referim la testarea periodică, aici chiar cred că primăria are o responsabilitate cu privire la felul în care administratorii de bloc îşi fac treaba“. Până să ajungă pe masa consilierilor locali, proiectul va fi supus dezbaterii publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri