ANM: marți și miercuri - cod galben de caniculă în vestul țării. Temperaturi până la 38 de grade

Data publicării:
canicula colaj



”Marţi, 6 august, şi miercuri, 7 august, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării. În regiunile vestice va fi caniculă, se vor înregistra frecvent valori termice de 35-38 de grade, disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Valul de căldură va persista până spre sfârşitul acestei săptămâni, iar în cursul zilei de miercuri, 7 august, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, a precizat ANM.

UPDATE. Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o prognoza meteo pentru perioada 5 - 18 august: iată cum arată ea pentru vestul țării!

Cum va fi vremea în Banat?

Temperaturi = În primele zile ale intervalului de prognoză, temperatura aerului va marca o creştere treptată, de la valori medii diurne de 34 de grade până la 38 de grade pe data de 9 august. Ulterior, până pe 12 august, un uşor proces de răcire va determina scăderea mediilor termice cu aproximativ 6 grade Celsius, pentru ca apoi să se menţină la valori de 31...32 de grade până la sfârşitul perioadei de prognoză. Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, marcând o creştere de la 17 la 21 de grade în primele zile, apoi o scădere treptată după 9 august, pentru ca în ultimele zile să atingă, în medie, 16 grade.
Precipitații = Nu se vor semnala ploi în primele 5 zile de prognoză. Abia după 10 august vor fi ploi pe arii restrânse, în general slabe cantitativ.

Cum va fi vremea în Crișana?

Temperaturi = În cursul primelor patru zile, media temperaturilor maxime va creşte cu 3...4 grade, spre 37 de grade ziua şi 19 grade noaptea. Ulterior regimul termic va marca o scădere treptată, spre medii diurne de 30....31 de grade şi, respectiv, nocturne de 16...17 grade, în intervalul
12-18 august.
Temperaturi = Averse însoţite de descărcări electrice se vor semnala începând cu data de 9 august, dar pe arii mai extinse vor fi pe 10, 13, 14 şi 15 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri