Sari la conținut

Arădenii, solidari cu familia Bodnariu


Protestul a fost organizat de cinci ONG-uri din Arad. Cei mai mulţi dintre participanţi fac parte din l comunităţi neoprotestante.

„Am cerut ca să se ia nişte măsuri mai directe, mai concrete, mai clare, am văzut o delegaţie care fac o treabă foarte bună, o delegaţie de parlamentari, dar cred că puterea executivă, Guvernul ar trebui să fie mai implicaţi”, explică Samuel Caba – organizatorul protestului.

Între protestatari s-au aflat şi membrii familiei arădeanului Marius Rădulescu, căruia, în urmă cu 4 ani, i-au fost luaţi copiii, la fel cum s-a întâmplat acum cu familia Bodnariu.

„Noi vrem dreptate, vrem copiii înapoi, să fie familia unită, cum o fost şi înainte. Şi avem posibilitatea să ţinem familia, nu cum spun ei, că nu avem posibilităţi”, spune fratele lui Marius Rădulescu.

„Am venit astăzi, aici pentru a susţine familiile acestea care li s-au luat copiii abuziv în Norvegia, suntem contra lor, suntem contra legilor ce le au ei acolo...”, susține un participant la protest.

„Nu s-a făcut o anchetă socială, şi s-au luat copiii fără nici un drept, nici măcar nu li s-a prezentat drepturile pe care le au”, adaugău un altul.

Acesta este al doilea protest organizat la Arad pentru sprijinirea famiilor care au rămas fără copii în Norvegia. 

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

Pe aceeași temă