Sari la conținut

Competiție veselă, la Arad

În total 400 de alergători de toate vârstele s-au străduit să parcurgă traseele propuse de organizatori deghizaţi în personaje specifice crăciunului. Primii care au luat startul au fost elfii şi renii care au avut de parcurs 6 kilometri. Pentru cei din urmă efortul a fost unul comun, timpii renilor din aceeaşi echipă cumulându-se la final.

„[Cum a fost?] Foarte frumos, mă bucur că am fost în ziua asta aicea cu colegii mei de echipă, nişte fete super! [Nu v-a incomodat recuzita?] Nu, chiar deloc! Nu, deloc!”, spune un participant.

„[Cum vi se pare ideea acesta?] O cursă în decembrie cu tematică de Crăciun. Mie, tot ce se face în Arad mi se pare grozav, sincer! Eu sunt din Timişoara dar... mi-ar părea foarte bine să se întâmple acelaşi lucru şi la noi”, spune un alt alergător.

Evenimentul cel mai gustat a fost însă cursa moşilor considerată cursa populară a evenimenului cu un traseu de doar 2 kilometri prin centrul Aradului.

„Am participat şi la prima cursă de elfi şi acuma particip şi la Moşi Crăciuni. [Nu e greu două curse una după alta?] Nu este greu că suntem foarte antrenaţi şi am făcut o încălzire”, admite un alt arădean.

„Noi ne-am fi dorit să fie chiar către zero grade astăzi şi dacă se putea şi puţină ninsoare dar asta e, uitaţi-vă ce vreme primăvăratecă avem, o să alerge Moş Crăciun de data asta!”, spune Viorica Graur – director Poliţia Locală Arad.

Pentru că a fost o cursă open, la victorie au avut şansele cele mai mari sportivii de performanţă. Chiar dacă pentru unii participarea la cursa Moşilor a însemnat o încărcare a caledarului de concurs.

„Am avut un concurs ieri în Slovacia la Bratislava, am ajuns în Timişoara la ora trei dimineaţa şi mi s-a părut foarte greu. [Cum a ţinut echipamentul? Văd că ai gaură între picioare]. Asta de la intensitate, de la viteză”, povestește un alt participant.

Fondul de premiere a fost unul simbolic, în total fiind investiţi în premii 3900 de lei. Cei mai câştigaţi au fost cei care au câştigat cursa renilor care au plecat acasă cu 400 de lei – adică 100 de lei fiecare membru din echipă. Toţi participanţii au putut însă să păstreze la final costumul primit de la organizatori. Sau ce a mai rămas din el.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs