Final de mandat, după gratii

Data publicării:
final mandat


„[Ați folosit cardurile pentru combustibil în interes personal?] Vă spun mai multe când ies”, a declarat Cosmin Sîntean.

Procurorii spun că primarul din Teremia Mare ar fi fost ajutat de angajații unei benzinării. Aceștia nu le-ar fi dat bon fiscal șoferilor străini, iar banii erau scăzuți pe cardurile primăriei.

„În calitate de primar, suspectul Sîntean a luat în posesia sa toate cele trei carduri de carburant, aceste carduri folosindu-le numai acesta cu ajutorul celor doi complici.  A traficat în interesul său cantitatea de 18.734, 83 de litri de motorină și 1218, 56 litri de benzină”, explică Miliana Marcov, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare.

„Potrivit anchetatorilor, prin faptul că a folosit cardurile pentru combustibil ale Primăriei în interes personal fostul edil a cauzat un prejudiciu de peste 100 de mii de lei” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Vestea că primarul a fost chemat la audieri a ajuns și la localnicii din Teremia Mare care spun că prin sat umbla deja vorba că se făceau afaceri cu combustibil.

„Având cardul de motorină la dumnealui tot timpul sustrăgea motorină din contul primăriei și o vindea, folosea”, povestește un localnic.

„Cum să vinzi motorina Primăriei, a comunei nu, e destul de grav dacă a făcut așa ceva”, adaugă un alt localnic.

„Sunt oameni care știi cum e, când e vorba de bani nu mai gândesc. [Și o vindea mai departe?] Păi probabil ce să facă cu atâta  sau dacă lua. Dacă o vinde la ăla la ăla, cu timpul se aude”, povestește un alt locuitor al zonei.

Cosmin Sîntean a fost ales de 2 ori un fruntea administrației locale din Teremia Mare. Acum, însă a pierdut alegerile. Noul primar va fi învestit în funcție, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri