Sari la conținut

Forfota de dinainte de paradă. Militarii au venit în zona de defilare cu două ore înainte

Până şi trotuarul din faţa Palatului Administrativ a fost măturat. Nu a fost neglijată nici ţinuta militarilor. Parada înseamnă şi sincronizare perfectă, aşa că militarii au exersat şi paşii de defilare. Şi totul pentru ca timişorenii să aibă parte de o paradă fără cusur.

Mai este mai mut de o oră până la începerea festivităţilor de 1 Decembrie, dar după cum puteţi vedea militarii, pompierii şi poliţiştii au început deja pregătirile. În spatele meu puteţi vedea blindatele şi alte utilaje ale armatei care se pregătesc să defileze.

”Suntem militari, suntem tot timpul pregătiţi şi suntem gata să demonstrăm că suntem capabili să facem ceea ce ne antrenăm să facem”, a afirmat cpt. Adrian Păunescu, ofiţer de presă al Brigăzii 18 Infanterie Banat.

Nerăbdători să admire uniformele şi echipamentele militarilor, unii timişoreni au venit cu două ore înainte de paradă. Vremea rece nu a fost un impediment: ”Nu este frig , pentru asta nu este frig niciodată, asta este Ziua Noastră a României”, ”Am venit să vedem, eu o văd petru prima oară aici în Timişoara şi mă bucur să o văd”, - Văd că v-aţi aprovizionat şi cu steguleţe. ”Da, bineînţeles, trebuie, nu?”, ”Nu plouă, nu ninge. Este foarte frumos şi rămânem în continuare”.

Doamna din imagine a ţinut să vină la paradă, nu doar din patriotism, ci şi ca să vândă tricolorul trecătorilor: ”M-am pregătit de 1 Decembrie. Să fac puţin profit că nu mai am bani”.

Anul acesta, la festivităţile de 1 decembrie au participat 750 de militari, pompieri, poliţişti, cu peste 100 de mijloace tactice.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche