Grevă de avertisment la Filarmonica Arad

Data publicării:
icon greva de avertisment la filarmonica arad 031114

Instrumentele au amuţit, timp de două ore, pe scena Palatului Cultural din Arad. Supăraţi că sunt din ce în ce mai puţini, că sunt obligaţi să repete în condiţii grele şi mai ales pentru că nu au încă reglementate condiţiile de muncă printr-un act oficial, angajaţii filarmonicii au intrat în grevă.

"Principala nemulţumire este contractul colectiv de muncă. Faptul că de trei ani de zile noi nu avem nici un document de bază care să reglementeze funcţionarea instituţiei este în opinia noastră şi nu numai, este o încălcare a prevederilor legale", a declarat Mihai Dogaru, liderul sindicatului Filarmonicii Arad. 

De trei ani, de când a venit la conducerea instituţiei, actualul manager a refuzat constant să vină şi să stea de vorbă cu angajaţii săi. Singura metodă de comunicare între cele două părţi, agreată de conducere, a fost în scris. După ce, la începutul lunii septembrie, managerul i-a pus să facă studiul individual... la comun, recent, conducerea instituţiei a refuzat o invitaţie adresată corului de căte Ambasada României la Praga.

Robert Daniel Rădoiaş - dirijor cor: "Dumnealui, din câte mi-a spus, nu doreşte ca membrii corului să participe... Motivul ar fi că nu şi-au cerut scuze faţă de dumnealui. Eu nu înţeleg motivul pentru care ar trebui să-şi ceară scuze".

Contactat telefonic, managerul Filarmonicii de Stat Arad a refuzat să stea de vorbă cu echipa Digi24. Angajaţii filarmonicii sunt hotărâţi să ducă protestul mai departe şi să declanşeze greva generală dacă problemele lor nu vor fi rezolvate.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri