Prima înfrângere din actuala ediţie de campionat: BC Timişoara - Asesoft Ploieşti 73-84

Data publicării:
bct 1

Cu Jovanovic titular, în ciuda problemelor de sănătate pe care le acuzase în ultima săptămână, timişorenii au intrat greu în joc. Au condus în debut cu 8-4, dar n-au avut soluţii să anihileze jocul lui Tica, de sub panou şi nici pătrunderile în viteză ale lui Alhaji Mohammed. De altfel, americanul a reuşit nu mai puţin de patru slam-dunk-uri în numai 12 minute de joc.

Campioana României şi-a asigurat practic victoria în primul sfert, pe care l-au câştigat cu 28-15. Bănăţenii au dus apoi o cursă de urmărire, dar nu au reuşit decât să se apropie de prahoveni. A fost mai întâi 34-38 înainte de pauză; 52-54, în sfertul 3 şi 61-65 în ultimul sfert. Insuficient însă.

Ploieştenii şi-au făcut finalul uşor, pe fondul unor mingi ratate cu uşurinţă de către gazde, din poziţii deschise. Relevant este procentajul lui Zlatko Jovanovic. Motorul echipei a avut numai două din opt încercări reuşite de la trei puncte. Chiar şi aşa, a fost al doilea marcator al leilor, cu 16 puncte, cărora li s-au adăugat nouă pase decisive. Panic a avut 17 puncte, iar Lee Ingram – 13. De la oaspeţi, Alhaji Mohammed a strâns 27 puncte, 6 recuperări şi 4 pase decisive.

Etapa viitoare, BC Timişoara joacă în deplasare, la vicecampioana BC Mureş Tg.Mureş, care a pierdut în această etapă la Piteşti.

Reporter: Ionuț Suciu
Editor web: Călin Țenche
Foto arhiva 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri