Protest spontan la Termocentrala Mintia. Principala nemulțumire a oamenilor: au primit doar 75% din avansul salarial

Data publicării:
mintia

În această dimineață, cei 200 de salariați din schimbul 1 al termocentralei au refuzat să intre în secții și au rămas să protesteze în curtea instituției. Acțiunea spontană a fost declanșată de banii mai puțini primiți ca avans, dar și de faptul că, spun salariații, Guvernul nu a luat nicio măsură pentru a ajuta compania.

”Motivul care i-a determinat să rămână la poartă este că s-a primit la avans cu 25% mai puțin, deci s-a primit doar 75%”, spune Valeriu Iacob, vicepreședintele Sindicatului Muntele.

”De fapt, de-asta am stat aici, ca să ne dea diferențele”, - Și aveți garanții că veți primi banii? ”Sperăm că..., dacă nu, tot aici suntem mâine dimineață”, afirmă o salariată.

Oamenii au primit avansul diminuat din cauza problemelor financiare cu care se confruntă termocentrala. Reprezentanții conducerii au coborât la poartă să le vorbească salariaților. Discuții între șefi și angajați: ”Când îți faci tu treaba și salariile le luam cum le luăm și când vezi că nici din ăla nu-ți iei 25%”.

După trei ore de protest, salariații de la Mintia au fost asigurați de conducerea termocentralei că își vor primi avansul integral. Termocentrala Mintia face parte din Complexul Energetic Hunedoara, alături de Termocentrala Paroșeni și de patru exploatări miniere din Valea Jiului.

Reporter: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariș
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri