Taxă controversată pe confortul din spitale

Data publicării:
n06 20taxa 20controversata 20pentru 20confortul 20pacientilor 20din 20spitale 20270313-57185

În clinicile private din Timişoara taxa este cuprinsă între 50 şi 150 de euro pe zi, însă doar pentru saloanele VIP sau lux. Pentru serviciile hoteliere cu un grad ridicat de confort nu se plăteşte niciun leu. Legea îi va obliga şi unităţile particulare să împună o taxă chiar şi pentru saloanele standard, însă numai dacă încheie contract cu Casa de Asigurări. Dar banii încasaţi de la pacienţi vor fi suficienţi pentru investiţiile necesare, spun reprezentanţii mediului privat.

De cealaltă parte, pacienţii care se internează în spitalele de stat şi-ar dori condiţii de cazare mai bune, cu paturi mai puţine în saloane. Viorel Baba s-a internat la un spital de stat într-un salon cu două paturi. Nu plăteşte nimic, pentru că încăperea a fost modernizată din sponsorizări.

Deşi pacienţii nu doresc să plătească în plus pentru confortul din salon, reprezentanţii spitalelor publice cred că vor fi totuşi categorii de persoane care îşi doresc condiţii mai bune chiar şi pe bani.

Sunt reprezentanţi ai unităţilor spitaliceşti de stat care s-au gândit deja la sporirea condiţiilor pentru bolnavii internaţi.

Banii încasaţi de la pacienţii asiguraţi care îşi doresc un plus de confort vor merge în bugetul spitalelor. Serviciile hoteliere se referă la cazare şi masă şi vor putea fi oferite doar la cererea pacientului. Norma apare în noul contract cadru pe 2013, care va intra în vigoare de la 1 aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri