Turul României, pe bicicletă. Un ieşean, care a poposit şi la Timişoara, a traversat ţara în scop caritabil

Data publicării:
bicicleta prima

El este Cătălin Vătămănelu. Are 36 de ani şi este din Iaşi. Este pasionat de sport, în special de mersul pe bicicletă. Aşa că ideea unei excursii prin ţară a venit la fix. Şi cum, prin această acţiune vrea să îi ajute pe copiii defavorizaţi din localitatea în acre s-a născut, a îmbinat utilul cu plăcutul. Şi-a propus să parcurgă 2.217 kilometri pe două roţi şi să strângă 15.000 de lei pentru cei mici.

”Am zis că e foarte bună ideea, nu numai să facem în Iaşi, să facem orice oraş, să facem turul României. Plus de asta, mi-am dorit din totdeauna să fac turul României, în sensul că am fost pe multe trasee pe care n-am mai fost niciodată. De exemplu în Arad nu am fost niciodată, în Timişoara am mai fost o dată”, afirmă Cătălin Vătămănelu.

În călătoria prin ţară i s-a alăturat şi prietenul său Laurenţiu Calistru. Acesta a parcurs, însă, traseul cu maşina, dar în acelaşi ritm cu biciclistul. ”Cel mai dificil este că şoferii nu sunt obişnuiţi cu stilul ăsta. Să vadă o maşină pe avarii care merge cu 30 - 20 la oră şi să aibă şi un biciclist în faţă. Avem noroc cu steagurile pe care le vedeţi pe maşină. Ele ne-au ajutat să scăpăm de claxoane”, ne-a declarat Laurenţiu Calistru.

Cătălin a pornit din Iaşi, a traversat Ardealul, a venit în vestul ţării, apoi s-a îndreptat spre sud, trecând prin toate marile oraşe de pe traseu. Turul Faptelor Bune s-a închiat tot în capitala Moldovei.

Biciclistul nu este la prima acţiune caritabilă prin sport. Anul acesta a participat la o competiţie de nataţie. Echipa sa a înotat cele mai multe ture de bazin, 69, și a strâns peste 13.000 de lei. Banii au fost donaţi unui centru de plasament din Iaşi.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri