Viitorul Inspectorat Școlar Regional, nu la Timișoara, ci la... Deva?

Data publicării:
inspectorat scolar



La Timișoara, contractul de închiriere al clădirii de pe C.D. Loga expiră în luna noiembrie. Autoritățile centrale au în vedere, când vor să facă această mutare, că Timișul este pe ultimul loc în regiune în ceea ce privește spațiile proprii, iar zeci de școli, inclusiv inspectoratul, funcționează în spații retrocedate.

În aceste condiții, există posibilitatea ca județul Hunedoara, mai precis orașul Deva, să fie gazda viitorului inspectorat regional.

UPDATE. Marin Popescu, consilier județean CJ Timiș și fost inspector școlar județean ISJ Timiș, ne-a confirmat această informație. Actulul șef al ISJ Timiș, Cornel Petroman, susține însă că a primit asigurări că sediul nu se va muta în Hunedoara

”Din sursele mele, neoficiale, discuțiile se îndreptă în zona mutării inspectoratului in județul Hunedoara pentru că infrastructura de acolo este capabilă să susțină o astfel de instituție, în perspectiva faptului că acolo există loc pentru Casa Corpului Didactic, pentru Inspectoratele școlare, săli de conferințe și spații de cazare acolo.

Dacă nu suntem atenți la acest moment, cu siguranță așa se va întâmpla, dacă nu s-a și întâmplat deja, dacă nu s-au discutat deja aceste chestiuni urmând ca ele să fie făcute publice și să fim puși în fața faptului împlinit.

Trag un semnal de alarmă: autoritățile locale și județene trebuie să se bată pentru educație!

Reacția inspectorului școlar general Cornel Petroman: ”Până acum, din ce știu eu, nu se pune problema mutării sediului în județul Hunedoara. Am primit asigurări că nu se va muta”. 

Și președintele CJT Titu Bojin a punctat: ”Se poartă discuții legate de instituțiile descentralizate la nivelul fiecărei regiuni. Eu mi-aș dori ca toate instuțiile să rămână la nivelul județului Timiș, (...) a trebuit să acceptăm că vor exista instituții care se vor regăsi la nivelul regiunii”.  

CITEȘTE ȘI: E oficial! Viitoarea Direcție Regională a Finanțelor Publice la Timișoara, cuprinsă într-o Hotărâre de Guvern 

Reporter: Sorina Covlea
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri