Sari la conținut

Îngrijirea animalelor, generatoare de profit

Un timişorean a pus la cale o adevărată afacere din îngrijirea pisicilor. Deşi nu este veterinar de profesie, iubeşte felinele şi le vine în ajutor stăpânilor care nu îşi pot lua animalul de companie în vacanţe, de sărbtori. Omul a început afacerea abia de două săptămâni, inspirat din propria nevoie, şi are deja mai mulţi clienţi.

Florin Chindea are 33 de ani și locuiește în Timișoara. Tânărul este maseur de profesie, dar iubește atât de mult pisicile încât s-a hotărât să pună pe roate o afacere cu ajutorul felinelor. El este cat-sitter, adică bona pisicilor de apartament. Pentru 60 de lei, Florin face două vizite la domiciliul clientului, unde se află pisica. Proprietarii animalelor pot să le vadă în timp real pe pagina de facebook Super Pisici.

„Pisicile sunt puțin mai delicate, au un altfel de temperament decât câinii, iar pentru ele este foarte stresant să fie mutate din locul lor ambiant. Așa că cel mai bine pentru ele este să rămână unde au trăit toată viața, unde sunt obișnuite”, explică Florin Chindea, cat-sitter.

Deși a început afacerea în urmă cu două săptămâni, mai mulți iubitori de pisici au apelat deja la serviciile lui Florin.

„Stăteam cu inima strânsă. Așa, m-am putut bucura și de sărbători și eram convinsă că este pe mâini bune. Am văzut filmulețe cel puțin o dată dacă nu de două ori pe zi, îmi trimitea și filmulețe și poze. Le-a și postat. Erau publice. Deci cumva am fost foarte liniștită”, spune Adela Marinescu, clientă.

Iubitorii de animale mai au la dispoziție și varianta pensiunilor pentru pisici și câini, dacă și-au făcut rezervare din timp.

„De sărbători cam cu cel puțin două luni înainte se fac rezervările, la câini. La pisicuțe încă în luna decembrie au mai fost proprietari care au mai avut norocul să mai prindă să zicem ceva locuri,dar pe weekenduri și în sărbători cam tot timpul este plin”, completează Irina Patraș, medic veterinar.

Stăpânii care își lasă animalele la pensiune, trebuie să le asigură doar hrana prietenilor necuvântători. De restul se ocupă îngrijitorii de la pensiune.

„Lor li se fac de trei ori, de două ori curățenie pe zi, dimineața și seara. Primesc mâncare, în funcție de cum spune stăpânul și... când ne mai jucăm cu ele, de obiecei le dăm drumul, le periem în funcție de cum zice stăpânul”, precizează Diana Ghergăr, îngrijitor.

„Stăpâna lui Piciu poate să urmărească motanul iubit chiar de la distanță. Deasupra boxelor sunt amplasate camere de supraveghere care transmit online 24 de ore din 24 activitatea pisicilor” - Mihaela Crețu, reporter Digi24 Timișoara.

La pensiunea pentru animale din Timișoara, cazarea costă 30 lei pe zi pentru un căţel şi 20 pentru o pisică, iar pentru perioade mai lungi de o săptămână, preţul este redus cu 5 lei pe zi.