Sari la conținut

Săptămâna derby-ului vestului | Meci aparte pentru Sorin Brîndescu

Derby-ul vestului dintre UTA Arad și Poli Timișoara a născut zeci de povești aparte. Înfruntarea de duminică, de pe arena „Motorul" va fi una aparte pentru Sorin Brîndescu, antrenorul alb-violeților. În returul sezonului 1994-1995, Brîndescu a jucat la arădeni, sub formă de împrumut de la CFR - asta după ce, tatăl său, Tiberiu Brîndescu, a bifat două titlui în tricoul arădenilor, cele din 1969 și 1970.

„Am simțit din copilărie, am trăit ca și băiatul antrenorului care - după ce a jucat la Arad - a antrenat la Timișoara. Am fost la meciuri la Arad și am simțit o anumită tenisune la acele meciuri. Nu mi le-am explicat la vremea respectivă de ce. Apoi le-am trăit pe pielea mea, ca și copil ca junior, ca senior și acum ca antrenor”, povestește Sorin Brîndescu.

Antrenorul lui ASU Politehnica a rememorat, pentru Digi24 Timișoara, unul dintre episoadele rivalității UTA-Poli de acum mai bine de 25 de ani, trăit într-un mod aparte.

„Cred că în 1988 sau 1989, înainte de Revoluție, în orice caz. Tot derby în liga a doua, la promovare, tot pe o vreme asemănătoare, sfârșit de toamnă și copil fiind nu știam rezultatul. Am rugat-o pe mama să sune - era un telefon fix unde aflai rezultate sportive - și abia după două ore am tot rugat-o să sune, iar doamna de acolo a ridicat și a spus, atât, 3-2 pentru Poli a câștigat la Arad și atunci a fost o foarte mare bucurie la noi în casă”, a rememorat Brîndescu.

UTA Bătrâna Doamnă - ASU Politehnica Timișoara se joacă duminică, de la ora 14:00, pe arena „Motorul". Meciul va fi transmis, în direct, la Digisport 1.