Sari la conținut

Solidaritate între copii

Liceenii artiști din Timisoara și-au vândut lucrările realizate pentru a-i ajuta pe alți copii din oraș să își urmeze pasiunea. 17 elevi din clasa a X-a de la liceul de arte și-au scos creaţiile la licitație, iar banii adunați au fost donați centrului CoderDojo, pentru a-i ajuta pe copiii pasionați de programare să își urmeze hobby-ul.

La licitația fără strigare organizată la Universitatea de Vest din Timișoara au participat 17 lucrări, picturi și fotografii ale liceenilor artiști. Licitația a început de la 5 lei, iar participanții la eveniment au scris sub fiecare lucrare suma cu care vor să o cumpăre.

„Cât ați licitat? Pentru acesta, 30. Și vrem să mai vedem și altele, dacă ne plac licităm și pentru acelea.”

„50. Îmi place poza și este o amintire pentru mine pentru când mă întorc în Australia. Eu sunt în vizită aici.”

„Ne așteptăm să liciteze și alte persoane că am văzut că mai sunt interesate. Am pus așa, simbolic dar suntem pregătiți și pentru mai mult.”

Cezar are 17 ani și este pasionat de artă. Nu i-a fost ușor să renunțe la cele 2 lucrări pe care le-a adus pentru licitație, dar a făcut-o pentru o cauză nobilă.

„Vreau ca lumea să mă descopere pe mine și să ajut comunitatea CoderDojo”, susține Cezar Făgădan, un expozant.

„Banii o să fie în cadrul CoderDojo-ului, pentru mai multe activități, poate o să ne putem extinde și mai mult, echipamente, tot felul de excursii și de asemenea să oferim șansa mai multor copii și tineri din Timișoara”, adaugă Vlad Dupalău, organizatorul licitației fără strigare.

La finalul licitației, liceenii au adunat aproximativ o mie de lei pe care i-au donat pentru copiii pasionați de programare de la CoderDojo. Mișcarea CoderDojo a apărut acum 4 ani în Timișoara. De atunci au fost inaugurate 13 centre unde copiii interesați de IT învață să facă programare, că creeze site-uri web, aplicații și jocuri.

Pe aceeași temă