Sari la conținut

Timișoara | 11.000 de oameni în stradă

Noi proteste pe tema grațierii și a modificarii codului penal. Aseară, la Timișoara, 11.000 de persoane au ieșit în stradă pentru a patra oară, nemulțumiți de cele două proiecte de ordonanță de urgență ale Guvernului. Oamenii au scandat în faţa câtorva instituţii din oraş, au mărșăluit pe bulevardele principale şi promit să iasă în stradă până când guvernul va renunța la cele două proiecte.

Protestatarii s-au întâlnit în Piața Victoriei din Timișoara, de la ora 17. Mii de persoane s-au așezat în fața clădirii Operei, unde au scandat lozinci și au cerut demisia mai multor oficiali, printre care Avocatul Poporului și liderul PSD Liviu Dragnea.

„Demisia! Demisia! Demisia!”

Din Piața Victoriei, oamenii au pornit într-un marș spre Tribunal, sediul DNA Timișoara și spre Prefectură. Protestatarii au blocat în drumul lor circulaţia pe bulevardul.

„Ieșiți din casă dacă vă pasă! Ieșiți din casă dacă vă pasă! Ieșiți din casă dacă vă pasă!”

„Îmi doresc ca guvernul să-și țină promisiunile din campania electorală, să nu vină cu chestii noi ca aceste două ordonanțe.”

„Ce mă nemulțumește. Nu numai pe mine, pe mulți 17:56:23 MUSCĂ 17:56:40 Practic asistăm la o prostituție politică de neimaginat la ora actuală în țară.”

„Corectitudinea ar trebui să fie pe primul loc.”

Aproximativ 150 de persoane s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Revoluţiei din centrul Aradului ca să îşi exprime nemulţumirea faţă de proiectele de lege ale Guvernului care vizează graţierea şi amnistia. Şi la Deva oamenii au ieşit în stradă, dar în număr mult mai mic. Doar 80 de persoane s-au adunat în centrul oraşului.

„Îi rugăm pe ai noștri aleși să își facă treaba și să facă ce au promis, nu chestii pe sub mână și pe șest, pentru peștii cei mari.”

„Noi nu vrem să răsturnam guvernul, noi vrem să retragă acele ordonanțe”.

„Cu speranță am venit aici, cu siguranță se va schimba, trebuie doar să fim mai mulți, să ieșim cât mai mulți”.

Pe aceeași temă