Carmen Dan răspunde acuzațiilor aduse de șeful DGA: E trist că își pune uniforma în cap

Data actualizării: Data publicării:
carmen dan2
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Acuzaţii grave la adresa ministrului de Interne, aduse de şeful unei instituţii din subordine. Chestorul Cătălin Ioniţă, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, susţine, într-o scrisoare deschisă, că schimbările pe care Carmen Dan vrea să le facă în DGA l-ar viza în mod direct.

În scrisoarea sa, Cătălin Ioniţă readuce în discuţie şi episodul de la începutul anului 2018, când a fost subiect principal în disputa dintre Carmen Dan şi fostul premier Mihai Tudose.

Chestorul spune că, atunci, nu a fost de acord să devină şef al Poliţiei Române, aşa cum a declarat la acea vreme Carmen Dan, şi că a acceptat să preia funcţia în urma unor presiuni.

Replica ministrului de Interne a venit luni dimineață. „E trist că un ofiţer care invocă onoarea îşi pune uniforma în cap în acest mod”, a spus Carmen Dan.

Domnul Ioniță, în calitatea dânsului de director al DGA avea la îndemână absolut toate instrumentele să facă toate verificările referitor la fapte pe care le-a considerat sau, mai nou, le consideră grave. Faptul că iese cu o astfel de poziție după ce eu am prezentat în activitatea de bilanț motivele pentru care consider că această structură importantă a Ministerului de Interne trebuie să fie mai eficientă, mi se pare cel puțin duplicitar. Acum consideră că e oportun să prezinte public un raport în care menționează că nu a fost de acord să preia funcția de şef al Poliției Române. Asta înseamnă că, probabil, aș putea să deduc urmând firul logic al acţiunilor domnului Ioniţă că a existat un astfel de raport după fiecare discuție cu mine sau cu premierul din acea dată. (Reporter: Care ar fi consecințele ieșirii sale? Pare fără precedent.) Nu cred că trebuie să-i spun eu acum care ar fi consecințele. Ce e trist e că un ofițer care invocă onoarea își pune uniforma în modul ăsta”, a declarat Carmen Dan, luni dimineață.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri