CCR a respins sesizarea lui Klaus Iohannis pe „Ziua Tratatului de la Trianon”

Data publicării:
ciocanel ciocan sentinta ccr
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

CCR a respins sesizarea președintelui Klaus Iohannis privind Legea pentru declararea zilei de 4 iunie drept Ziua Tratatului de la Trianon.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon este constituțională în raport cu criticile formulate”, potrivit unui comunicat al Curții Constituționale.

Președintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională pe această lege în 5 iunie. Șeful statului spunea că legea are un „caracter pur enunțiativ, fără ca obiectul legii să fie determinat în mod clar”.

În sesizare se mai arăta că nu era nevoie de o lege în acest sens, care nici nu are caracter normativ, ci se putea face „o simplă declarație” de către Parlament.

De asemenea, șeful statului arăta în sesizare că legea nu precizează nici ce activități pot fi organizate în această zi, la nivel național sau local: „Astfel, scopul legii criticate nu este unul individualizat, precis determinat, întrucât nu rezultă cu claritate care este interesul social general vizat”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri