Ciolacu alocă 50.000 de lei din Fondul de rezervă familiei Alexandrei, tânăra gravidă moartă în Botoșani

Data actualizării: Data publicării:
SEDINTA DE GUVERN CIOLACU
Premierul Marcel Ciolacu. FOTO: Facebook Guvernul României

Premierul Marcel Ciolacu a decis, joi, alocarea sumei de 50.000 de lei din Fondul de rezervă, aflat la dispoziţia prim-ministrului, ca ajutor pentru familia Alexandrei, tânăra care a murit la Maternitatea din Botoşani, au precizat surse guvernamentale, potrivit Agerpres.

Marcel Ciolacu a declarat joi, despre cazul gravidei lăsate să moară în spital, la Botoșani, că este absolut inadmisibil ca în spitalele în care s-au investit zeci de milioane de euro să se întâmple astfel de tragedii. „Este absolut inadmisibil ca în spitale în care s-au investit zeci de milioane de euro să se întâmple astfel de lucruri din neglijență și nepăsare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a precizat că este un gest de normalitate că managerul acelui spital a fost demis dar că trebuie să existe măsuri şi proceduri clare pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. „Am văzut o asumare clară la Botoșani, acolo unde o tânără gravidă a fost lăsată să moară pentru că medicii dormeau în spital, în loc să salveze vieți. Managerul acelui spital a fost demis de conducerea Consiliului Județean. Dincolo de asta, trebuie să existe măsuri și proceduri clare, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple”, a mai spus el.

Potrivit unor surse din Guvern, premierul Marcel Ciolacu alocă suma de 50.000 de lei din Fondul de rezervă, aflat la dispoziţia prim-ministrului, familiei Alexandrei Ivanov. Tânăra, în vârstă de 25 de ani, a murit săptămâna trecută, la nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi ajunsese, joi seară, în jurul orei 23,30, la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri