Circulația rutieră și feroviară este oprită în multe puncte de trecere a frontierei. Care sunt rutele închise

Data publicării:
politie frontiera

Circulația rutieră și feroviară este oprită în multe puncte de trecere a frontierei cu țările vecine. Măsura a fost luată de ministrul de Interne, cu scopul de a limita răspândirea coronavirusului și ar putea fi dublată și de altele, începând de luni, când România intră în stare de urgență.  

Mai multe trenuri care fac legătura cu Ungaria și Austria sunt anulate pentru o perioadă de 30 de zile. Astfel vor fi anulate legăturile dintre Oradea-Debrecen, Satu Mare - Debrecen și Satu Mare - Viena dar și cursele de retur.

Călătorii care au bilete cumpărate la trenurile menționate pot solicita restituirea integrală a contravalorii legitimațiilor de călătorie. Decizia CFR a fost luată în contextul închiderii punctului de trecere a frontierei Valea lui Mihai, din județul Bihor.

În Bihor, singurul punct de trecere a frontierei cu Ungaria care mai este deschis în acest moment este Borș.

În Arad, un alt punct închis este Turnu.
La granița cu Ucraina, a fost închis punctul di Sighet, însă rămân deschise Halmeu și Siret.

La granița cu Moldova au fost închise punctele Rădăuți Prut și Oancea Anterior.

La frontiera cu Bulgaria mai sunt deschise punctele Vama Veche, Ostrov, Giurgiu și Calafat, în timp la granița cu Serbia mai sunt funcționale punctele Porţile de Fier 1, Moraviţa şi Jimbolia, restul fiind închise unilateral de statul vecin.

Starea de urgență instituită începând de mâine, ar putea aduce noi restricții, având în vedere că una dintre măsurile excepționale care pot fi instituite este limitarea circulaţiei vehiculelor sau a persoanelor în anumite zone ori între anumite ore.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri