Cîțu, despre ridicarea carantinei de noapte: În acest moment, nu. Avem un obiectiv important: 5 milioane de persoane vaccinate

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Cîțu poartă mască.
Premierul Florin Cîțu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu spune că „în acest moment” nu se discută despre ridicarea interdicției de circulație pe timpul nopții. El a precizat că obiectivul autorităților este să se ajungă la 5 milioane de români vaccinați pânăla 1 iunie și că regulile aflate în vigoare vor fi rediscutate după ce este atinsă această țintă.

„Avem un obiectiv important: până la 1 iunie, 5 milioane de persoane vaccinate. Pentru români trebuie să fie foarte clar că dacă vrem să revenim la normalitate, să mergem la restaurante, să mergem la concerte, să mergem la plajă, să mergem în vacanță, trebuie să ne vaccinăm. Vom discuta despre aceste reguli după ce vom atinge aceste ținte”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă se discută despre ridicarea resticțiilor de circulație înainte ca numărul persoanelor vaccinate să ajungă la 5 milioane, premierul a răspuns: „În acest moment, nu. Depinde cum evoluează lucrurile în perioada următoare”.

În prezent, circulația este interzisă după ora 22.00, dacă incidența este sub 3,5 de cazuri la mia de locuitori, după ora 20.00 în weekend, unde incidența este de peste 3,5 și la ora 20.00 pe tot parcursul săptămânii, dacă incidența trece de 7,5 la mie.

Peste 80.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore, anunță Comitetul național pentru vacinare. România a depășit pragul de trei milioane de români vaccinați până acum, dintre care mai mult de jumătate cu ambele doze.

 

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri