Coronavirus România. Ce le reproșează Raed Arafat șefilor de la Ambulanța Gorj

Data actualizării: Data publicării:
Raed Arafat, sef departament situatii urgenta
Foto: Inquam Photos/George Călin

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a reproșat șefilor de la Ambulanța Gorj că nu au explicat angajaților „unde sunt riscuri și unde nu sunt”, referitor la cazul medicilor de la ambulanța Gorj nemulțumiți de lipsa echipamentului de protecție și care au refuzat să transporte o echipă de epidemiologi.

„Toată lumea vorbește despre probe, dar probele nu le recoltează ambulanțierul, ci epidemiologul, sau Direcția Sanitară. Apoi, proba este pusă într-un container închis. Proba asta, dacă te duci cu ea, nu ai niciun risc”, a declarat, la Digi24, Raed Arafat, care a precizat că, în cazul coronavirusului, acesta „se transmite dacă cineva tușește sau strănută”.

Arafat a spus că proba recoltată este pusă într-un container, printr-o metodă specială. „Sunt trei recipienți, sansa să fii infectat e foarte mică, să spui că pui viața în pericol e prea mult”, a precizat șeful DSU.

„Reproșez șefilor lor că nu stau să le explice toate aceste aspecte sau să aducă un epidemiolog care să le spună unde e riscul și unde nu e”, a spus Raed Arafat.

Referindu-se la situația de la Gorj, unde șefa DSP a fost demisă pentru gestionarea defectuoasă a situației din județ, Arafat a precizat: „În mod normal, când ai astfel de situații, totul trebuie să meargă lin, să se aplice regulile recomandate de autorități. Autoritățile județene trebuie să meargă mai departe pe linia procedurală stabilită. Dacă fiecar județ merge pe linia lui și ar face regulile lui, la el în județ sau oraș, nimeni nu mai controlează nimic”.

Conform surselor Digi 24, în Gorj, Corpul de Control al Ministerului Sănătății a găsit „o dezorganizare totală” și că informațiile instituțiilor „se bat cap în cap”.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri