Cui îi e frică de „milion”? C. T. Popescu: Firea a reacţionat pe modelul lui Putin

Data actualizării: Data publicării:
170212_PIATA_VICTORIEI_PROTEST_STEAG_02_INQUAM_PHOTOS_Liviu_Florin_Albei
Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Românii din diaspora au anunţat că vor organiza un miting în Piaţa Victoriei, dar cererea le-a fost respinsă de Municipalitate. Gabriela Firea a declarat azi că a luat act de această decizie şi a motivat că un milion de participanţi, potrivit cifrei înaintate de către organizatori, ar perturba grav activitatea şi libera circulaţie în Bucureşti.

„Milionul PSD (anunţat pentru protestul PSD – n.r.) nu s-a făcut din conştiinţă civică şi patriotică, ne spune doamna primar general. Mi-a adus aminte de un decret al lui Putin de acum vreo 3 - 4 ani, în care spunea că se pot desfăşura mitinguri de protest până la 22.00, adică după aia mergeţi la culcare.

Asta face doamna primar general acum, spune: nu aveţi voie să veniţi peste un anumit număr de persoane. Unde scrie că un miting trebuie să aibă un număr de persoane, unde scrie în lege?

Doamna e pe cale să introducă acest prag, e ca la abuzul în serviciu, nu aveţi voie să fiţi peste câţi au fost PSD – ALDE în ziua brigăzilor albe, să punem pragul ăla şi peste câti au fost atunci de la PSD să nu mai vină nimeni.

E o încercare de a-i descuraja pe cei care vor să facă acest miting, cu o justificare asemănătoare cu cea a lui Trump - nu am vrut să spun da, am vrut să spun nu”, a comentat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că a luat act, la revenirea din concediul de odihnă, de faptul că cererea Federaţiei Românilor de Pretutindeni de a organiza un miting în Piaţa Victoriei, în 10 august, a fost respinsă, motivul invocat fiind acela că un milion de participanţi, potrivit cifrei înaintate de către organizatori, ar perturba grav activitatea şi libera circulaţie în Bucureşti.

Românii din diaspora, din ţări precum Italia, Marea Britanie, Spania sau Germania, s-au mobilizat pe Facebook şi au anunţat că vor organiza un miting antiguvernamental în 10 august, în Piaţa Victoriei din Capitală, unde sunt aşteptaţi un milion de participanţi.

Românii din diaspora au dat de înţeles că protestul va avea loc oricum, chiar şi în lipsa autorizaţiei, pentru că au învăţat cum se obţine o autorizaţie de protest încă din 1989.

FOTO: INQUAM PHOTOS - Florin Albei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri