Sari la conținut

Director economic, către consilierii locali din Ploieşti: Ştiţi că o zi da, o zi nu, se cer documente la DNA?

Un scandal imens a izbucnit, luni, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Ploieşti, între directoarea economică din cadrul Primăriei şi unii consilieri locali din partea PSD.

dosare legi functii

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Ploieşti, programată luni după-amiază, în cadrul căreia s-au aprobat bugetele instituţiilor din subordinea autorităţilor locale şi bugetul municipiului Ploieşti a durat peste şase ore şi s-a transformat într-un adevărat scandal între unii dintre aleşii locali ai PSD şi directoarea economică din Primăria Ploieşti, Nicoleta Crăciunoiu. Aceasta şi directorul Direcţiei Juridice, Adrian Androne, au refuzat să dea avizele consultative pentru aprobarea bugetului Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, instituţie care în ultimul an a fost centrul mai multor scandaluri legate de modul în care conducerea sa a cheltuit fondurile de care beneficiază de la bugetul local.

În contextul în care a fost acuzată de faptul că nu avizează pozitiv bugetul şi că în acest context va fi întreruptă activitatea copiilor înscrişi în club, directoarea economică Nicoleta Crăciunoiu i-a spus consilierului PSD George Botez, care conducea şedinţa: ”clubul (Clubul Sportiv Municipal n.r.) nu are şef contabil, nu are jurist, nu are director, nu are nimic? (...) Eu mi-am exprimat un aviz, este consultativ, puteţi să votaţi cum doriţi, orice. Nu trebuie să fac ilegalităţi sub presiunea sălii şi sub presiunea dumneavoastră”.

”Dumneavoastră aveţi un alt fel de presiune am impresia”, i-a replicat preşedintele de şedinţă.

Crăciunoiu le-a spus consilierului George Botez şi colegilor acestuia că în administraţia locală sunt probleme privind legalitatea unor contracte şi că la fiecare două zile procurorii DNA cer noi documente.

”Nu am nicio presiune, dar nu vreau să dau cu subsemnatul la DNA. M-am săturat. Ştiţi că o zi da, o zi nu, se cer documente la DNA, pe diverse contracte? Aşa a fost şi la celelalte, la care urmează să fiu audiată, tot sub presiunea acestei săli. (...) Mi-am exprimat punctul de vedere, ce mai doriţi de la mine: V-am spus: nu este legal. (...) Avem al şaselea om la juridic în acest mandat. Vă întrebaţi de ce oare este al şaselea om numit acolo: de ce şi-au dat demisia toţi? Nu este o întrebare ce se întâmplă în această instituţie?” le-a spus directoarea economică aleşilor locali.

În cele din urmă, Consiliul Local Ploieşti a votat bugetul CSM care prevede plata antrenorilor.

În ultimul an, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a fost în centrul mai multor scandaluri privind cheltuirea banilor de la buget. În primăvara anuui trecut, zeci de sportivi şi antrenori ai clubului cărora li s-a cerut să se înscrie ca persoane fizice autorizate au rămas neplătiţi, după ce s-a constatat că este ilegală plata către PFA.

Sursa News.ro