Ecaterina Andronescu despre clasa 0 şi I: Este mai importantă pregătirea învăţătorului decât clădirea şcolii

Data publicării:
clasa pregatitoare

Peste 150.000 de copii au fost înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I până în acest moment. Cele mai multe cereri au fost înregistrate şi acum la şcolile cu reputaţie bună; cele mai puţine s-au făcut la şcolile de circumscripţie. „Este normal ca părinţii să caute o şcoală bună pentru copiii lor”, spune fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, însă trebuie ca aceştia să ia în considerare şi pregătirea profesorului, nu doar unitatea de învăţământ în sine.

Pentru copiii care încep clasa pregătitoare, ca şi pentru cei din ciclul primar, e mai important învăţătorul sau profesorul decât şcoala ca clădire în care învaţă. De aceea, i-aş îndemna pe părinţi să fie atenţi la acest aspect”, a spus fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Potrivit metodologiei, părinţii pot opta pentru înscrierea la o altă şcoală de circumscripţie decât cea de care ar aparţine în mod normal, în limita locurilor libere.

Din aceeaşi emisiune:

Ecaterina Andronescu: Părinţii trebuie să decidă dacă îşi duc sau nu copiii la expoziţia „The Human Body” de la Muzeul Antipa


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri