În curs de aprobare: Patru ore de educaţie fizică pe săptămână pentru elevii din clasele I-IV

Data publicării:
educatie fizica

Elevii din clasele primare vor face mai mult sport din anul şcolar 2013-2014, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, la emisiunea Imparţial Digi24. Ministrul afirmă că numărul de ore de educaţie fizică ar putea creşte de la două la patru pe săptămână pentru şcolarii din clasele I-IV.

Potrivit oficialului, propunerea a fost agreată şi de Ministerul Educaţiei şi a apărut după ce mai multe statistici au arătat că România se află pe locul trei în Europa în ceea ce priveşte obezitatea infantilă.

În plus, date furnizate de Ministerul Educatiei indică faptul că aproape jumătate dintre elevii români au scutiri medicale de la orele de educaţie fizică.

Militez şi am propus mărirea numărului de ore de educaţie fizică şi sport, am propus patru ore”, a declarat Nicolae Bănicioiu la Digi24. „Deja Ministerul Educaţiei a agreat propunerea noastră. Semnalele dinspre Ministerul Educaţiei arată de asemenea că vor fi vizate şi clasele de gimnaziu şi liceu”, a mai spus oficialul.

Citiți și: Profesorii de la alte discipline ar putea primi competențe pentru sport

Pe 7 martie, cu ocazia lansării Cupei Ministerului Educaţiei Naţionale la Fotbal, ministrul spunea că„au existat critici” la adresa propunerii sale, „iar una dintre acestea e legată de infrastructură, care este insuficient dezvoltată la nivelul şcolilor”. „Dar la un moment dat trebuie transmis un semnal. Guvernul a decis să investească în sport şi acesta este un semnal şi pentru autorităţile locale şi către Ministerul Educaţiei”, declara Nicolae Bănicioiu la acea dată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri