Profesoară anchetată după ce a avut o relație cu un elev. Mesajele trimise de cei doi pe WhatsApp

Data publicării:
mesaje profa elev

Acuzaţii grave la adresa unei profesoare de limba română dintr-un liceu din Timiș. Mama unui elev de 16 ani a depus o plângere la poliție și la inspectoratul Școlar şi susține că dascălul a avut o relație cu fiul ei. Poliția a deschis un dosar penal pe numele profesoarei și cercetează cazul.

Mama elevului citește unul dintre mesaje: „Mai ales fiindcă că ești parte din mine și fiindcă te iubesc. De asta voi fi mereu deschisă și sinceră cu tine și iubitoare și plină de zâmbete și bucurie cu tine, pentru tine, față de tine cu tot ce ține de tine.”

Este doar unul dintre sutele de mesaje de iubire pe care mama adolescentului le-a descoperit în telefonul fiului. Idila dintre profesoara de 36 de ani, care este şi căsătorită, şi elevul de 16 ani s-a înfiripat la un liceu din Făget și ar dura de o jumătate de an.

Mama elevului: „Am aflat din declarațiile băiatului că acasă la dânsa s-a îmbrăcat în halat și a apărut mai mult dezbrăcată decât îmbrăcată.”

Mama băiatului spune că cei doi s-ar fi văzut de mai multe ori în ultimele luni, după cursuri.

Mama elevului: „După Paști urma să-i predea băiatului ore de engleză luându-l aproape cu forța de la o altă profesoară de engleză de la care lua băiatului ore și a venit acasă și mi-a zis: vezi mama că eu am trecut la profesoara de limba română că mai facem și româna și nu știu ce... și am rămas blocată și l-a fraierit să îl ducă în casa ei.”

În cele din urmă, mama a depus o plângere la Inspectoratul Școlar Timiș.

Le-am solicitat să constituie o comisie de urgență după care să demareze cercetarea în sine, iar la final raportul de cercetare disciplinară prealabilă să fie supus atenţiei consiliului administrației în vederea unei sancțiuni”, a declarat Aurora Danielescu, inspector școlar general ISJ Timiș.

După ce a fost la Inspectoratul Școlar, mama și adolescentul au fost și la poliție unde au depus o plângere.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor, iar în prezent cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale”, a declarat Alexandra Petrovici, purtător de cuvânt IPJ Timiș.

Jurnaliştii Digi24 au încercat să ia legătura cu profesoara acuzată, însă, aceasta nu a fost de găsit.

Sora profesoarei (camera ascunsă):„Deocamdată nu este acasă, deci degeaba căutaţi aici. Că nu este acasă. Este plecată la Timișoara.”

Dacă acuzaţiile se adeveresc, profesoara va fi sancționată disciplinar, dar poate face chiar închisoare până la 10 ani.

În urmă cu trei ani, la acelaşi liceu, o profesoară de franceză şi elevul ei de 16 ani şi-au făcut publică relaţia de dragoste pe Facebook. Ulterior, dascălul a precizat că totul a fost o greşeală din partea ei şi că a pus capăt idilei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri