Sari la conținut
News Alert

EVALUARE NAȚIONALĂ 2017 MATEMATICĂ. Ce subiecte au primit elevii la proba scrisă

EVALUARE NAȚIONALĂ 2017 MATEMATICĂ. Miercuri, candidații susțin proba scrisă la matematică. Subiectele și baremul la matematică vor fi afișate ulterior pe site-ul Edu.

evaluare nationala 2017

Peste 140.000 de absolvenți de clasa a VIII-a sunt înscriși la Evaluarea Națională, care a început luni cu proba scrisă la Limba și Literatura română

EVALUARE NAȚIONALĂ 2017 MATEMATICĂ. Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, la Evaluarea Naţională 2017 s-au înscris 144.890 de candidaţi, dintre care 144.740 din seria curentă şi 150 din seria anterioară, iar examenul este organizat în 4.164 de centre.

Iată subiectele primite de elevi la proba scrisă la matematică. Unul dintre exercițiile care i-a pus în dificultate pe elevi a fost cel de geometrie plană. Baremul va fi afișat pe site-ul Ministerului Educației. 

Sursă foto: Observatorul Ph

Joi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă. 

Afişarea primelor rezultate este programată pentru 26 iunie, până la ora 16:00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în 30 iunie, în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.

Una dintre noutăţile acestui examen este că ponderea mediei de la Evaluarea Naţională 2017 creşte de la 75% la 80%, iar notele de la clasă vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% din media de admitere în clasa a IX-a, aşa cum era până acum.

De asemenea, o altă noutate este că s-a modificat şi un aspect de notare la examenele naţionale, mai exact a fost îndepărtată prevederea din metodologia de desfăşurare a examenului de Evaluarea Naţională şi a Bacalaureatului care spunea că trebuie sa existe o diferenţă de 0,5 puncte între nota iniţială şi cea finală, de după contestatie, pentru ca nota să fie modificată. Acum, nu va mai fi luat în calcul niciun barem pentru modificarea notei, nota finală fiind cea după contestaţie. La depunerea contestaţiei, elevii vor da o declaraţie scrisă în care îşi vor asuma că în urma recorectării lucrării nota iniţială poată să scadă.

Elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă joi.

Iată cum arată un model de subiect pentru Evaluarea Națională la Matematică: