1 Decembrie. Ziua Porţilor Deschise la Guvern, la Parlament şi la Aeroportul Henri Coandă

Data publicării:
tarom-2

De Ziua Naţională, cei care călătoresc cu avionul pot petrece „1 Decembrie în aeroport”, un eveniment organizat în terminalul Sosiri al Aeroportului Internţional Henri Coandă din Bucureşti, care începe la ora 11:30. Pot fi vizitate tot duminică şi două dintre sediile principalelor instituţii ale statului – Parlamentul şi Guvernul.

Foto: BucharestAirports.ro

La Otopeni, pe parcursul a trei ore, cei ce au decis să călătorească de Ziua Naţională cu avionul vor fi întâmpinaţi cu un spectacol de dans folcloric. Evenimentul „1 Decembrie în aeroport”  este organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, în parteneriat cu TAROM.

Porţile Guvernului se deschid şi ele publicului de Ziua Naţională a României. Palatul Victoria este deschis pentru vizitatori între orele 9 şi 15. La ora 10 are loc ceremonia dezvelirii Drapelului Naţional, instalat pe frontispiciul Palatului Victoria, ceremonie la care participă şi premierul Victor Ponta.

Ceremonia dezvelirii drapelului va fi urmată de intonarea Imnului Naţional de către Fanfara Jandarmeriei Române.

Şi Palatul Parlamentului poate fi vizitat gratuit de Ziua Naţională a României. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, le-a promis vizitatorilor şi un foc de artificii. Sunt împodobiţi şi doi brazi de Crăciun - unul la intrarea principală, iar celălalt în interior, în faţa sălii de plen.

Între orele 10 şi 18, curioşii pot vizita aşadar sălile Palatului Parlamentului, acolo unde se iau cele mai importante decizii, printre care plenul Camerei Deputaţilor. În sala I.C. Brătianu este organizată şi o expoziţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri