11 răniți în urma protestelor din Ucraina au ajuns la București. Vor fi îngrijiți în patru spitale românești

Data publicării:
avion transport raniti smurd-Mediafax Foto-Razvan Chirita crop

Avionul, transformat în ambulanță aeriană, a aterizat la Flotila Aeriană 90 din Otopeni. Patru ambulanțe se aflau deja acolo, de circa 30 de minute, pregătite să preia răniții și să-i transporte la spital. Cele 11 persoane vor fi îngrijite la spitalele Floreasca, Elias, Universitar și Marius Nasta.

Inițial se discutase despre preluarea a 12 răniți.

Lista răniților a fost modificată de câteva ori, au fost introduși unii care sunt mai grav. Este o listă de 12 răniți, e posibil să se întoarcă cu mai puțini, asta se va decide acolo. 11 răniți sunt cu plăgi prin împușcare și cu traumatisme după explozii sau arsuri”, declara în această dimineață Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

România nu este singura țară care preia răniți din Ucraina pentru a-i îngriji în spitalele din țară. Și Slovacia, Germania sau Polonia acordă sprijin medical aerian Ucrainei.

Peste 1.000 de persoane au fost rănite în confruntările violente din Ucraina din ultimele săptămâni, potrivit estimărilor medicilor. Mulți dintre aceștia au fost împușcați cu muniție de război.

Din cauza numărului mare de victime, spitalele ucrainene nu au mai făcut față. Răniții erau ținuți pe tărgi, pe holurile spitalelor, deoarece în saloane toate locurile erau ocupate.

Cel puțin 80 de oameni au murit în violențele de luna trecută de la Kiev.

Între timp, criza politică s-a extins în Crimeea, unde au fost înregistrate mișcări de trupe rusești. Situația provoacă îngrijorări la Washington. Preşedintele american Barack Obama a avertizat Rusia să nu intervină militar în Ucraina.

Pe de altă parte, Rusia ar putea trimite militari în regiunea autonomă ucraineană Crimeea pentru garantarea securităţii Flotei ruse şi a cetăţenilor ruşi din această zonă prorusă situată în sudul Ucrainei, a anunțat preşedintele camerei superioare a Parlamentului de la Moscova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri