Album omagial. Reginei Ana a României împlineşte 90 de ani în septembrie

Data publicării:
0203 20regina 20ana-52476

Spontană, curajoasă şi energică. Aşa o descriu apropiaţii pe Regina Ana.

„A avut ocazia să meargă pe front, luptând pentru ţara ei în Al Doilea Război Mondial, la doar 19 ani a trăit un exil lung cât o viaţă, a avut cele mai neobişnuite profesii pentru a-şi ţine familia şi a născut cinci fete, ceea ce e un lucru rar în ziua de astăzi”, spune Principele Radu.

Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a nascut la 18 septembrie 1923, la Paris. Este fiica Principelui René de Bourbon-Parma şi a Principesei Margareta a Danemarcei. A copilărit în Franţa, iar începând cu anul 1939, după izbucnirea războiului, şi-a urmat familia în Spania şi în Statele Unite ale Americii, unde a urmat o şcoală de artă, la New York. În paralel, pentru a-şi putea câştiga existenţa, a lucrat ca vânzătoare la magazinul universal Macy's. A fost apoi voluntar pe front în Al Doilea Război Mondial, iar în 1948 s-a căsătorit cu Regele Mihai.

„Nu s-a putut ca această nuntă să aibă loc în România şi primul moment în care a revenit în ţară a fost în 1990, când avea aproape 60 de ani. Şi în 1990 a fost un moment trist, pentru că nu a putut veni însoţită de rege”, a spus Sandra Gătejanu, directorul de protocol al Casei Regale a României.

Toate momentele importante din viaţa Reginei sunt evocate în cartea scrisă de Principele Radu, alături de fotografii de colecţie.

Majestăţile lor Regina Ana şi Regele Mihai vor sărbători în luna iunie 65 de ani de căsnicie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri