Sari la conținut

Ancheta în cazul accidentului de pe DN1 ar putea fi preluată de polițiștii de la Omoruri

UPDATE 23:00 Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului extrem de grav petrecut aseară pe Drumul Naţional 1, soldat cu moartea a şase oameni. Anchetatorii confirmă, practic, că iau în calcul ipoteza unui act premeditat. Mai precis, ciocnirea extrem de violentă a două maşini pare să fi fost provocată intenţionat de unul dintre şoferi. Ipoteza porneşte de la un mesaj postat de respectivul bărbat pe un site de socializare, cu câteva ore înainte de accident, un mesaj ce sugera intenţia sinucigaşă.

Anchetatorii mai aşteaptă şi rezultatele necropisiei celui care a produs accidentul, pentru a se stabili dacă bărbatul consumase droguri sau alcool înainte să se urce la volan.

__________________________

Două mormane de fiare şi şase vieţi curmate. Asta au găsit medicii, pompierii şi poliţiştii veniţi la locul accidentului produs aseară, pe DN1, în zona localităţii prahovene Băicoi. Neputincioşi, salvatorii n-au mai putut decât să acopere cu saci trupurile victimelor.

Am intervenit pentru descarcerarea a şase victime din două autoturisme”, a declarat pompierul Vicențiu Năstase, de la ISU Prahova.

Patru adulţi şi doi copii, politraumatisme grave.Toți morți”, a precizat Mihaela Pantaia, medic pe ambulanță.

Era sâmbătă, ora 19.45 de minute. La numărul de urgenţă, mai mulţi martori sunau fără încetare. Toţi povestesc despre două maşini care s-au ciocnit frontal şi despre mai mulţi oameni care au nevoie de salvare. Din Câmpina şi din Ploieşti, ambulanţe şi autospeciale de pompieri pornesc spre locul tragediei. Poliţiştii, ajunşi primii, sunt şocaţi de ceea ce văd.

Unul dintre conducătorii auto a pătruns pe contrasens. Se fac cercetări pentru stabilirea cauzei producerii accidentului”, a declarat Gheorghe Miriuțoiu, de la Poliția Rutieră Prahova.

După mai puţin de 24 de ore, indiciile încep să schimbe teoria anchetatorilor. Ce s-ar fi putut întâmpla de fapt? La ora 16:00, şoferul care urma să provoace accidentul postează un mesaj bizar pe o reţea de socializare. O poză în care, pe bancheta din spate a maşinii sale, apare în mai multe ipostaze cu o tânără, iubita sa. E un fel de altar format din mai multe fotografii şi doi trandafiri albi. George le spune prietenilor că va merge într-o lume mai bună, îşi cere scuze şi sugerează că este deprimat pentru că iubirea nu-i este împărtăşită.

„Atunci s-a structurat decizia. Ori o fac acum, ori n-o mai fac niciodată. (...) A făcut aceste poze pentru a spune: am luat decizia pentru că iubita mea m-a parasit. Ea nu mă înțelege. Ea este de vină, ea este autorul moral al faptei”, explică Ion Duvac, doctor în pshihologie.

Rudele și cunoscuții victimelor sunt sub șocul teribilei vești

Imediat ce au citit sinistra postare, prietenii tânărului au reacţionat. Aproape îl imploră să nu facă vreo prostie. După câteva ore, au aflat de la televizor că nenorocirea s-a petrecut. George, amicul lor de 28 de ani, a provocat un accident în care a murit. Din păcate, alţi cinci oameni nevinovaţi au plătit cu viaţa momentul său de rătăcire: o tânără de 19 ani, un băiat de 12 ani, o femeie de 38 de ani şi doi bărbaţi de 44 de ani.

Cum să intri tu într-o mașină? Acolo erau doi copii și trei adulți și i-a omorat pe loc. Ginerele meu mergea foarte atent cu mașina!, spune Niculina Mazilu, soacra șoferului mort nevinovat.

„Un băiat de aur. Băiat inteligent, deștept. Nu știu omul ăla ce o fi avut de a intrat în el, cinci suflete, Doamne!", spune uimită o vecină.

Păcat! Cinci suflete au pierit, în spate a rămas durerea a trei familii, a prietenilor, noi, care ne cunoaștem de o viață!”, spune un vecin.

Soţia şoferului din maşina lovită de tânărul care a pătruns pe contrasens a postat şi ea o fotografie cu soţul său. Vorbeşte apoi şi despre maşina extrem de puternică, SUV, pe care acesta o conducea soţul ei. N-a rezistat însă impactului nimicitor şi s-a răsturnat.

(Cum arată locul accidentului, la aproape 24 de ore de la tragedie)

Poliţiştii încearcă acum să afle dacă a fost sinucidere sau accident. Prietenii şoferului de 28 de ani vor fi audiaţi, iar în această situaţie, declaraţiile lor ar putea cântări mai mult decât datele tehnice. Cert este că la locul accidentului nu există urme de frânare sau semne că vreuna dintre maşini ar fi derapat. Surse din anchetă spun că dosarul va fi preluat de serviciul „Omoruri” de la Ploieşti şi încadrat la moarte suspectă. Primele rezultate ale expertizelor - care vor certifica dacă șoferii au consumat alcool sau alte substanțe interzise - sunt așteptate în câteva zile.

Pe aceeași temă