Astra Asigurări, încă un pas spre faliment. Toate asigurările s-ar putea scumpi

Data publicării:
astra asigurari-1

Viitorul Astra Asigurări este sumbru chiar şi în viziunea administratorului special. "Nu am identificat variante fezabile ale acestui plan ce ar putea conduce la redresarea Astra fără majorarea capitalului social. Nu credem că un plan alternativ la planul actual de redresare ar putea fi conceput fără elementul de majorare a capitalului", spun oficialii de la KPMG, administratorul special al asigurătorului.

ASF, autoritatea care supraveghează activitatea companiei, va decide soarta Astra în următoarea şedinţă.

Administratorul special KPMG va transmite ASF un raport despre derularea întregului proces de redresare. Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară va lua o decizie privind situaţia societății Astra S.A. în următoarea sa şedinţă, în urma analizării concluziilor acestui raport, care îi va fi prezentat până atunci", se arată într-un comunicat.

În aceste condiţii, specialiştii nu se mai feresc să vorbească despre falimentul companiei deţinute de omul de afaceri Dan Adamescu, aflat sub control judiciar.

Nu văd alt scenariu. Trebuie cineva să vină să pună foarte mulţi bani. Adamescu e clar că nu e dispus să pună niciun ban. Ce se întâmplă cu banii care au fost scoşi de acolo, care sunt foarte mulţi, nu e treaba mea, dar ar trebui cineva să se ocupe de problema asta”, a spus Cristian Constantinescu, specialist în asigurări.

Varianta ca statul să preia firma de asigurări e exclusă şi de specialişti, şi de autorităţi.

Nici nu ar putea, nici nu s-a discutat, nici nu cred că e bine”, a afirmat Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF.

Dacă se ajunge la faliment, firmele şi service-urile auto vor avea cel mai mult de suferit.

Nu este exclus însă nici ca Fondul de Garantare a Asiguraţilor să ceară o contribuţie mai mare din partea companiilor de asigurări, iar asta ar avea efect asupra întregii pieţe.

Contribuţia societăţilor să crească la 5%, poate chiar 10%. Or, o societate de asigurări nu are de unde să contribuie decât dacă a majorat primele cu 10%”, a explicat Cristian Constantinescu.

Astra, al treilea asigurător din România, are circa 4,6 milioane de clienţi şi este cel mai mare asigurător de locuinţe, cu 2,15 milioane de contracte.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri