Avertizările Cod Portocaliu și Cod Galben de inundații pe Dunăre, prelungite până luni, 21 martie

Data publicării:
dunare

Potrivit hidrologilor, în intervalul 16 martie, ora 6,00 - 21 martie, ora 18,00, se menține Codul Portocaliu privind depășirea Cotelor de atenție pe Dunăre, sectorul aval S.H.E.N. Porțile de Fier - Zimnicea, de pe raza județelor Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.

De asemenea, aceeași avertizare se instituie pe sectorul Hârșova-Brăila și pe brațele Dunării din zona județelor Constanța, Brăila și Tulcea.

Pe de altă parte, rămâne în vigoare avertizarea Cod Galben de inundații pe Dunăre - sectoarele Zimnicea - Hârșova și aval Brăila, precum și pe brațul Borcea (Călărași - Vadu Oii), din județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați și Tulcea.

Hidrologii menționează că sectorul Dunării, aval Gruia, este apărat împotriva inundațiilor prin lucrări de îndiguire, iar pe baza informațiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariției unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării.

Cu toate acestea, este necesară o monitorizare atentă a evoluției situației hidrometeorologice, respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor.

Avertizarea hidrologică a fost, deja, transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională „Apele Române”, Ministerul Administrației și Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Banat, Jiu, Olt, Argeș-Vedea, Buzău-Ialomița și Dobrogea-Litoral.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri