BUZĂU. Un primar băut a provocat un accident rutier, soldat cu moartea unei tinere

Data publicării:
smurd 01 86983e26a2 81dcf79b64 2882812360

Primele informaţii relevă că accidentul s-a petrecut în satul Potoceni, comuna buzoiană Mărăcineni, când primarul comunei Cernăteşti, Valerică Șercăianu, ar fi făcut o depăşire neregulamentară, acroşând două adolescente de circa 15 ani care mergeau pe marginea drumului, după care ar fi lovit o altă maşină. 

Autoturismul condus de primar s-a oprit într-un stâlp de pe marginea drumului, pe care l-a scos complet din pământ.

Cele două adolescente au fost transportate la Spitalul Judeţean Buzău, una dintre ele de către primarul comunei Mărăcineni, pe raza căreia s-a produs accidentul.

Potrivit unor surse din Spitalul Judeţean Buzău, una dintre adolescente a fost stabilizată, însă cea de-a doua nu a putut fi salvată, fiind declarat decesul.

Primarul avea o alcoolemie de 0,38 la mie

Sursele citate au mai precizat că primarul din Cernăteşti se afla sub influenţa alcoolului în momentul în care a provocat accidentul, el având o alcoolemie de 0,38 la mie.

Edilul se ducea spre Buzău, întorcându-se de la Primăria din Cernăteşti, unde ar fi consumat alcool cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Constantin şi Elena.

Circulaţia pe DJ 203 K în localitatea Potoceni, unde a avut loc accidentul, a fost blocată, traficul fiind deviat pe o stradă laterală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri