Curse amânate sau anulate pe aeroporturile din Bucureşti, Iaşi, Sibiu şi Oradea și Cluj-Napoca din cauza ceții

Data publicării:
avion chinez afp-3

Pe aeroportul internațional din Cluj, mai multe zboruri au fost amânate sau anulate.

Trei curse, dinspre București, Londra, Eindhoven au fost redirecționate spre aeroporturile din Târgu Mureș, iar două curse dinspre București și una de la Viena au fost amânate.

Pe aeroportul Henri Coanda, mai multe curse dinspre Sofia, Cluj Iasi au fost anulate.

De asemenea, toate porturile de la Marea Neagră rămân închise traficului maritim şi fluvial, din cauza ceţii. 

Un singur avion a decolat în ultimele 24 de ore de pe aeroportul clujean

La această oră se circulă cu dificultate pe majoritatea drumurilor naţionale şi europene din ţară. Meteorologii au anunţat cod galben de ceaţă în 35 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti. Toate porturile maritime şi fluviale din Dobrogea sunt închise. Probleme au fost toată ziua pe aeroporturi.

La Iaşi, cursa de seară spre Bucureşti a fost anulată, iar pe Aeroportul din Cluj-Napoca sute de oameni şi-au petrecut ziua în aşteptarea zborurilor ţinute la sol din cauza ceţii. Doar un singur avion a decolat în ultimele 24 de ore de pe aeroportul clujean. 12 curse au fost anulate, iar alte patru redirecţionate la Târgu Mureş.

„Noi am ştiut că în patru ore ajungem. Nu ne-am pus de mâncare. Nu ne-am pus nimic pentru un copil de nouă luni. Nimeni nu ne spune nimic. Se pleacă sau nu se pleacă. De la ora 12 suntem aici”, povestește o pasageră.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului clujean, astfel de situaţii nu pot fi evitate.

Ceaţa e pe toate aeroporturile, aţi văzut şi din ţară şi din afara ţării deci n-au cum, nu sunt soluţii. Sunt condiţii, limita minimă sub care nu se poate opera pe aeroporturi”, a declarat Iuliu Pop, director operaţional Aeroportul Cluj-Napoca. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri