DNA: Ion Stan a cerut bani pentru benzină și alimente, necesare în campanie

Data publicării:
22 2011stan17-34801

Actualizare 19.00.În ordonanţa de începere a urmăririi penale se arată că există date şi indicii temeinice că în perioada 12 - 14 noiembrie, Ion Stan a pretins de la un denunţător 130.000 lei, bani destinaţi pentru achiziţionarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite în cursul campaniei electorale, precum şi pentru achiziţionarea unor produse alimentare ce urmau a fi împărţite în preajma alegerilor parlamentare, potrivit unui comunicat al DNA.

Stan ar fi pretins banii lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari cu putere de decizie, în scopul înlesnirii derulării unor contracte în curs, precum şi pentru obţinerea unor noi contracte de lucrări de către firmele controlate direct sau indirect de denunţător.

În zilele de 16, 19, 21 şi 22 noiembrie, deputatul a primit, prin intermediul lui Sarca Florin, patru tranşe a câte 15.000 lei fiecare, o parte din bani fiind folosiţi pentru achiziţionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi împărţite în campania electorală, au mai stabilit procurorii. Procurorii au luat față de Ion Stan măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Actualizare 17.50.Ion Stan a declarat la ieșirea de la DNA, că este nevinovat, că nu știe cine l-a denunțat și că nu a a promis nimănui nimic.

Am răspuns invitației de a veni azi la DNA. Mâine voi veni din nou”, a spus deputatul.

La DNA a fost audiat și șoferul lui.

Deputatul PSD de Dâmbovița, Ion Stan, vicepreședintele Comisiei SRI din Camera Deputaților, a fost adus cu mandat azi, la DNA.

Ce avere a declarat Ion Stan

Declarația de avere, depusă în septembrie 2012,de deputatul Ion Stan include șase terenuri intravilan, dar și un apartament, o casa de locuit și două case de vacanță.

La capitolul mașini, el are un autoturism Dacia Duster 4x4, cumpărat în 2012.

În conturile personale a acumulat aproximativ 28.000 de lei și nu are, conform declarației, alte bunuri de valoare, bijuterii sau opere de artă.

În schimb a declarat acțiuni la societatea Alimentara Târgoviște, 3.184 de titluri, cu o valoare pe acțiune de 4,59 de lei.

În calitate de deputat a încasat în anul anterior depunerii cererii aproape 62.000 de lei, iar din dividendele la Alimentara, aproximativ 26.600 de lei.

Din 1996 până în iunie 2012, Ion Stan a fost preşedinte al Organizaţiei PSD Dâmboviţa. Ela fost înlocuit, după alegerile locale din 10 iunie, cu Adrian Țuțuianu.

Anterior, el declara că premierul Victor Ponta i-a reproșat rezultatele slabe la alegerile din iunie și indiferența din campanie.

CV-ul lui Ion Stan aici.

Președintele comisiei de control a activității SRI:Parlamentul nu se va face scut în fața justiției

Cezar Preda, președintele comisiei de control a activității SRI, a declarat pentru Digi24 că acest caz este încă o pată pe Parlament.

El a subliniat că Parlamentul nu se va face scut în fața justiției.

Nu ne vom opune dacă ministrul Justiției solicită Parlamentului o acțiune. Nu ne facem scut în fața justiției. Și USL trebuie să renunțe la practica aceasta”, a spus Preda.

Potrivit acestuia, ancheta aceasta, ca și recentul caz Alin Trășculescu arată că instituțiile statului nu mai sunt influențate politic.

Gorghiu: Omodalitate de a curăța clasa politică de asemenea exemplare

Alina Gorghiu, membru în Comisia Juridică, a declarat pentru Digi24 că devoalarea oricărui caz de trafic de influență sau luare de mită pe care un înalt funcționar public, un ministru le săvârșește este foarte binevenită și este „o modalitate de a curăța clasa politică de asemenea exemplare”.

„Un parlamentar este subiect de începere a urmăririi penale la fel de bine ca orice alt cetățean, nu este nevoie de niciun fel de aprobare a Parlamentului. Nu s-a pus niciodată problema în cazul reținerii, arestării preventive sau percheziției să votăm altfel, în afara Monicări Iacob Ridzi, în toate cazurile de parlamentari din acest mandat toate au fost lăsate să meargă în fața instanței de judecată”, a spus Gorghiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri